Heerenveen buigt achterstand om, maar verspeelt punten door Mulder-fout

03-03-2017 21:52
18

SC Heerenveen is er vrijdagavond niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van Go Ahead Eagles. De clash in het Abe Lenstra Stadion eindigde in 2-2. Invallers Henk Veerman en Luciano Slagveer leken na de pauze het verschil te maken, maar Leon de Kogel - óók invaller - tekende vlak voor tijd voor de gelijkmaker.

Heerenveen, bij aanvang van de wedstrijd de nummer zes van de ranglijst, had het in de eerste helft niet makkelijk met degradatiekandidaat Go Ahead. De gasten uit Deventer stonden goed en kwamen na een halfuur spelen zelfs op voorsprong. Sam Hendriks kon na een diepe bal op Erwin Mulder af en schoot in eerste instantie tegen de Heerenveen-goalie aan, maar de rebound was wél raak.

Na de pauze wisselde Jurgen Streppel in korte tijd drie keer: Veerman, Slagveer en Younes Namli kwamen in het veld. Goudhaantje Veerman maakte direct het verschil. Tussen een handvol verdedigers in wist hij Go Ahead-doelman Theo Zwarthoed knap te passeren. Het was al de vierde keer dit seizoen dat de supersub uit Volendam scoorde na een invalbeurt. Niet veel later werd het 2-1. Een prachtige steekbal van Martin Odegaard belandde voor de voeten van Slagveer, die simpel kon binnentikken.

Heerenveen dacht aan de haal te gaan met de zege, maar in de 88e minuut ging het mis. Mulder zag er niet goed uit bij de tegentreffer. De keeper greep slecht in bij een voorzet vanaf rechts en moest lijdzaam toezien hoe De Kogel - tien minuten eerder ingevallen - kon afwerken. Heerenveen staat nu in punten gelijk met AZ (37), dat zondag nog tegen Excelsior speelt.