Maaskant had nog een optie in Nederland: 'Klopt, dat mag nu gezegd worden'

Maaskant had nog een optie in Nederland: 'Klopt, dat mag nu gezegd worden'

26-03-2017 12:45
7

Robert Maaskant moet Go Ahead Eagles van degradatie behoeden. Tot het einde van het seizoen is de oefenmeester de aangewezen man om de club van de ondergang te redden, maar Maaskant had nog een optie. Ook de amateurs van SV Spakenburg hengelden naar zijn diensten.

"Ja, dat klopt. Dat mag nu gezegd worden", onthult Maaskant bij De Tafel van Kees. "Ik kreeg een telefoontje en had toen eigenlijk al bedacht dat ik het heel leuk vond om te werken bij Go Ahead Eagles. Ik weet dat het een ongelooflijk moeilijke klus gaat worden, om wedstrijden te winnen. Ze hebben al eerder laten zien dat dat kan."

Maaskant is de opvolger van de ontslagen Hans de Koning. "Toen ik dat gesprek had met Go Ahead heb ik dat wel gevraagd: waarom hebben jullie De Koning ontslagen? De club heeft daar redenen voor gehad. Ik heb heel goed contact met Hans. Het is ook de eerste keer dat hij in vijftien jaar is ontslagen. Een knappe prestatie. Het was alles of niets voor Go Ahead. Ze dachten dat het niet meer goed zou komen met Hans. Dan word ik gebeld."