De Visser adviseert: Blijf bij Ajax. Kan je na één, twee jaar topclubs uitkiezen

De Visser adviseert: "Blijf bij Ajax. Kan je na één, twee jaar topclubs uitkiezen"

13-05-2017 15:37
44

Meesterscout Piet de Visser is enorm onder de indruk van Ajacied Davinson Sánchez. De verdediger heeft een grote toekomst voor zich, maar moet nog wel even in Amsterdam blijft.

"Sánchez heeft soms nog onervaren momenten", zegt De Visser, scout van Chelsea, bij de NOS. "Tegen Lyon speelde hij ijzersterk, maar het had ook zomaar gekund dat Lyon door een actie van Sánchez de 4-1 had gemaakt. Sánchez rende bij een 3-1 stand naar voren, ging niet snel genoeg terug, waardoor er bijna een grote kans ontstond voor Lyon. Als ze hadden gescoord was het een blunder van Sánchez geweest."

Desondanks heeft De Visser een hoge pet op van de Ajacied. "Qua mentaliteit lijkt hij erg op Alex, maar Sánchez heeft het voordeel dat hij een uitstekende bouw heeft. Hij heeft niet zo'n log lichaam. Hij is erg sterk, snel en lenig. En nog maar twintig jaar..." Mede daarom moet hij komende zomer niet naar het buitenland vertrekken.

"Waarom zou je naar een club als Everton gaan, als je daar geen Champions League kan spelen? En bij een topclub is de kans groot dat hij op de bank belandt. Dat zou eeuwig zonde zijn. Een hard gelag. Ik weet hoe de voetballerij werkt - ik ben niet naïef - maar ik adviseer: blijf bij Ajax. Dan kan je na één of twee jaar de topclubs uitkiezen."