Dolberg ontvangt ook Johan Cruijff Prijs: 'In alle opzichten terechte winnaar'

Dolberg ontvangt ook Johan Cruijff Prijs: 'In alle opzichten terechte winnaar'

16-05-2017 12:26
17

Ajax-spits Kasper Dolberg is verkozen tot Talent van het Jaar, zo meldt De Telegraaf. De negentienjarige Deen krijgt als beloning voor zijn indrukwekkende debuutseizoen de Johan Cruijff Prijs uitgereikt. Bovendien mag hij op een locatie naar keuze een Cruyff Court laten aanleggen, zoals de traditie voorschrijft.

Juryvoorzitter Jordi Cruijff is lyrisch over de beloftevolle Deen. "Dolberg is in alle opzichten de terechte winnaar van de naar mijn vader vernoemde prijs. Hij is technisch goed, zowel individueel als voor het team, tactisch slim en hij wordt alleen maar beter. Daarnaast geeft hij nu al het goede voorbeeld. Als je zo jong bent en het gaat goed met je, dan gaan veel talenten zweven. Dolberg heeft daar geen last van gehad. In deze tijd van veel publiciteit en aandacht zie je dat niet vaak", aldus de zoon van Johan Cruijff. 

Wedden

Meer odds

Desondanks is Dolberg, onlangs ook al verkozen tot Ajax-talent van het jaar, niet helemaal tevreden over zijn eerste Eredivisie-seizoen. De Deense spits vindt dat hij dit seizoen meer had moeten scoren en constanter had moeten presteren.

Lees ook: Ontevreden Ajacied: 'Vertrouwen van Bosz niet volledig terugbetaald'