Update: Ajax komt met reactie over Bosz: We reageren niet op geruchten

Update: Ajax komt met reactie over Bosz: "We reageren niet op geruchten"

02-06-2017 15:31
233

De berichten over Peter Bosz in de Duitse media stapelen zich vrijdag op. Die Welt schrijft dat Borussia Dortmund er al bijna uit is met de trainer van Ajax.

De zoektocht naar een opvolger van de ontslagen Thomas Tuchel krijgt vrijdag een verrassende wending. Niet Lucien Favre, die bij OGC Nice blijft en de plotseling gelinkte Giovanni van Bronckhorst, maar Bosz is de belangrijkste kandidaat om aan de slag te gaan in Dortmund.

Wedden

Meer odds

Sterker nog: kwaliteitskrant Die Welt claimt over informatie te beschikken dat Bosz en Dortmund dicht bij een akkoord zijn. De andere kandidaat is Peter Stöger, maar de komst van de trainer van 1. FC Köln is financieel een stuk minder aantrekkelijk.

Bosz is pas één seizoen hoofdtrainer van Ajax, waarmee hij dit seizoen geen prijs pakte, maar wel veel lof oogstte in binnen- en buitenland. Dat is ook Dortmund opgevallen. De Ajax-coach heeft overigens een verleden in Duitsland: in het seizoen 1997/1998 speelde Bosz veertien wedstrijden voor Hansa Rostock.

Update 15.31: De NOS heeft navraag gedaan bij Ajax over de hardnekkige geruchten over een vertrek van Peter Bosz naar Borussia Dortmund. De Amsterdamse club bevestigt noch ontkent de Duitse interesse. "We reageren niet op geruchten", aldus een woordvoerder van Ajax.

Lees ook: Vijf mogelijke Bosz-opvolgers bij Ajax: interne optie of Amsterdam-lover Tuchel
Lees ook: Balende Ziyech en terug bij af: de gevolgen van mogelijk vertrek van Bosz