Derksen over Oranjevrouwen: Verkleden, zuipen en olé olé blèren

Derksen over Oranjevrouwen: "Verkleden, zuipen en olé olé blèren"

10-08-2017 09:46
112

Johan Derksen tempert de euforie rond het vrouwenvoetbal. De analist vindt het knap wat Oranje gepresteerd heeft, maar loopt niet mee in de polonaise.

"We moeten niet doen of het geweldig is", zegt Derksen tegen RTV Drenthe. "Er hebben vier miljoen mensen gekeken, maar er was ook geen alternatief. We willen als Nederlanders graag hossen, ons verkleden, zuipen en olé olé blèren. Die meiden willen serieus genomen worden, dan krijgen ze ook een serieuze benadering."

Derksen neemt het op voor spits Vivianne Miedema, die tijdens het toernooi bekritiseerd werd. "Miedema is niet zo'n slechte spits, voor vrouwenbegrippen dan. Ik had medelijden met haar, omdat die rechtsbuiten met dat mannenkapsel (Shanice van de Sanden, red.) zo blind als wat is. Die heb ik geen een goede voorzet zien geven. Ze stal de show, maar Miedema had daar niets aan. Op links loopt de prima donna (Lieke Martens, red.), maar die gaat altijd naar haar favoriete rechterbeen omdat ze met links niets kan. Daar had Miedema ook niets aan. Ze kreeg geen enkele bespeelbare bal."

Volgens Derksen had de drukbezochte huldiging van Oranje één voordeel. "De fans maken nooit ellende. Ze vieren hun eigen feestje, zorgen niet voor rellen, vernielen niets. Maar voor mij is dit geen reden om naar het stadion te gaan. Ik wil niet naast een volwassen man zitten met een grote Oranje klomp op zijn hoofd. Daar wil ik niet bij horen."