NEC verkoopt toptalent aan Leeds United: Economisch erg goed

NEC verkoopt toptalent aan Leeds United: "Economisch erg goed"

24-08-2017 12:05
31

Jay-Roy Grot is vertrokken bij NEC. De Nijmeegse club bevestigt donderdag dat de negentienjarige aanvaller de overstap maakt naar Leeds United.

Ook de Engelse traditieclub, die uitkomt in het Championship, heeft de deal bevestigd. Grot is de opvolger van Chris Wood, die vorige week voor zestien miljoen euro transfereerde naar Premier League-club Burnley. Hij tekent voor vier seizoenen op Elland Road. NEC en Leeds doen geen mededelingen over de transfersom.

Wedden

Meer odds

"Deze transfer zie ik als een groot compliment aan onze jeugdopleiding en de staf. Jay-Roy is een voorbeeld van weer een exponent uit eigen vijver die nu een hele mooie stap maakt, een stap waar hij bij ons had aangegeven aan toe te zijn waardoor verlenging niet mogelijk bleek", reageert technisch directeur Remco Oversier op de NEC-website.

"Wij konden hem deze unieke stap bieden met deze transfer, die tegelijkertijd economisch gezien erg goed is voor de club. We hebben een vaste transfersom, een bonusconstructie en een doorverkooppercentage bedongen in de overeenkomst. We wensen Jay-Roy heel veel succes in Engeland en danken hem voor alle jaren bij onze mooie club."