'Vier clubs kunnen vraagprijs voor Zoet niet betalen; jaloers op De Jong'

'Vier clubs kunnen vraagprijs voor Zoet niet betalen; jaloers op De Jong'

28-08-2017 08:05
51

PSV-doelman Jeroen Zoet ziet tot zijn frustratie dat PSV hem niet wil laten vertrekken. Newcastle United, Crystal Palace, Watford en Benfica zijn bereid om een bedrag tussen de vijf en zes miljoen op tafel te leggen, maar PSV wil volgens het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf minstens 9,5 miljoen vangen.

Dat er nog een club komt die aan deze vraagprijs wil voldoen, lijkt uitgesloten. Zoet lijkt dus met frisse tegenzin aan nóg een seizoen in het Phillips Stadion te gaan beginnen. Naar verluidt kijkt de doelman jaloers naar ex-ploeggenoten Héctor Moreno, Jetro Willems en Davy Pröpper die Eindhoven wél voor een vooraf afgesproken prijs mochten verlaten. Datzelfde geldt voor Luuk de Jong, die waarschijnlijk voor zes miljoen euro naar het Franse Bordeaux vertrekt.

Hoewel Zoet niet van plan lijkt om ten koste van alles een transfer te forceren, is hij allerminst tevreden over de gang van zaken. Na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Roda JC sprak hij al zijn onvrede uit over de houding van PSV. De doelman beweert dat PSV afspraken uit 2015 niet nakomt. Destijds zou PSV hem beloofd hebben dat het in 2017 mee zou werken aan een transfer, wanneer de mogelijkheid zich voordeed.