Van Bronckhorst bevestigt mindere Feyenoord-periode: 'Zijn vorm komt nog'

Van Bronckhorst bevestigt mindere Feyenoord-periode: 'Zijn vorm komt nog'

04-11-2017 07:12
9

Hoewel Jens Toornstra steeds vaker geslachtofferd wordt bij Feyenoord, is Giovanni van Bronckhorst het vertrouwen in de middenvelder nog niet verloren. De Feyenoord-trainer bevestigt wel dat Toornstra in een mindere fase zit.

"Zijn vorm gaat nog komen. Hij doet er alles voor, werkt hard en hij is het type speler dat altijd terugkomt", zegt Van Bronckhorst in De Telegraaf. "Na het prachtige seizoen dat hij heeft gehad, is het altijd moeilijk exact hetzelfde te brengen, wéér kampioen te worden én goed te spelen in de Champions League."

Ook voorin moet Van Bronckhorst een puzzel leggen. Steven Berghuis en Nicolai Jörgensen lijken onomstreden, zomeraanwinsten Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson zijn dat niet. De trainer moet kiezen tussen de twee. "Ze genieten allebei mijn vertrouwen. Maar ook bij hen kijk ik wat er nodig is tegen bepaalde tegenstanders. Ze zijn allebei rechtsbenig op links en toch zijn ze totaal verschillend als vleugelspelers. Ik ben blij dat ik bij Feyenoord de keuze uit beide spelers heb."