Cocu geconfronteerd met statistiek: 'Ik houd nog steeds van dominant voetbal'

Cocu geconfronteerd met statistiek: 'Ik houd nog steeds van dominant voetbal'

24-11-2017 17:22
23

Phillip Cocu beseft dat PSV beter zal moeten dan tegen PEC Zwolle. De Eindhovenaren kwamen vorige week met de schrik vrij door een doelpunt in blessuretijd.

"We hebben dit seizoen echt goede wedstrijden gespeeld en dat houd ik de spelers ook voor", zei Cocu op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Maar we moeten aan de bal wel een hoger niveau halen dan we tegen PEC Zwolle hebben gedaan. Als dat niet goed is, of onder ons niveau is, dan is er geen garantie dat we de wedstrijden blijven winnen."

"We moeten beseffen dat we tegen PEC Zwolle een heel matige wedstrijd hebben gespeeld", vervolgt Cocu op de clubsite. "De beleving en strijd was goed, maar aan de bal moet het beter om van Excelsior te winnen." De coach verwacht dat PSV – in tegenstelling tot het laatste duel –het spel moet maken. "Excelsior heeft een aantal spelers die in de tegenaanval ontzettend gevaarlijk kunnen zijn. Voor ons is het een kans te bewijzen dat we ons ook daar tegen kunnen wapenen."

Tegen PEC had PSV slechts 42 procent balbezit. Het was de zevende keer dit seizoen dat de Eredivisie-koploper minder balbezit had dan de tegenstander. "Europese topclubs kunnen spelers halen die bij hun systeem passen, maar niet iedere club kan dat. Ik houd nog steeds van dominant voetbal, maar daar moet je dan wel de spelers voor hebben."

No Poll