Update: 'Ajax hoopt Ten Hag na de feestdagen als nieuwe trainer te presenteren'

Update: 'Ajax hoopt Ten Hag na de feestdagen als nieuwe trainer te presenteren'

25-12-2017 10:08
139

FC Utrecht gaat niet zonder slag of stoot akkoord met een vertrek van Erik ten Hag naar Ajax. RTV Utrecht meldt zondagavond laat dat er in de eerste onderhandelingsronde tussen de twee clubs géén akkoord is bereikt over een overstap van de trainer naar Amsterdam. 

Een bron binnen FC Utrecht meldt dat aan het regionale medium. 'Geen transfer van Ten Hag voor de kerst', schrijft RTV Utrecht. Donderdagavond meldde De Telegraaf nog dat Ajax Ten Hag al na het weekend wilde presenteren. Dat plan kunnen de Amsterdammers dus uit het hoofd zetten, zo lijkt het. 

Aanvankelijk leek het erop dat Ten Hag voor een vastgelegd bedrag van 700.000 euro kon vertrekken bij zijn werkgever. Een dergelijke clausule zou een overstap naar Ajax versimpelen. Het blijkt echter gecompliceerder te liggen. Er zou alleen in de zomer,dus niet tijdens het seizoen, sprake zijn van een clausule. Volgens Kees Jansma gaat het om een bedrag van 400.000 euro

Update 25-12, 10.08 uur: Ajax hoopt Erik ten Hag na de feestdagen als nieuwe hoofdtrainer te presenteren, meldt het ANP. Marc Overmars, directeur spelersbeleid van de Amsterdamse club, wil met FC Utrecht snel een akkoord over een afkoopsom voor de coach bereiken.