Veranderingen nodig bij Sparta: 'Ik ben niet de wijsneus, daar is de trainer voor'

Veranderingen nodig bij Sparta: 'Ik ben niet de wijsneus, daar is de trainer voor'

Gepubliceerd: woensdag 25 april 2018 om 22:09wo 25-04-2018 om 22:09

Voor Sparta Rotterdam lijkt directe handhaving een hels karwei, maar Danny Koevermans is hoopvol. De Rotterdammers staan drie punten achter op nummer vijftien NAC Breda en hebben het slechtste doelsaldo van de Eredivisie.

"Twee keer winnen en ze zijn veilig", zegt Koevermans tegen ELF Voetbal. "Sparta begint de laatste tijd punten te pakken. Je kent de uitspraak van de kat in het nauw? Ze hebben directe handhaving in eigen hand. Feyenoord uit wordt lastig, Heracles thuis moet gewonnen worden. Wat dat betreft had Roda JC geluk dat PSV in de kampioenssfeer zat. Al denk ik niet dat Feyenoord na winst van de KNVB Beker de Rotterdamse derby minder serieus zal nemen."

Koevermans ziet dat Sparta een turbulent seizoen heeft gehad met het ontslag van Alex Pastoor als typerend moment. "Alex Pastoor is een echte vakman. Dus dat het dit seizoen niet goed liep was een verrassing. Daarna kwam Dick Advocaat en die besloot gelijk de boel om te gooien. Hij nam nieuwe mensen aan, stuurde anderen weg. Opeens ging daar de geldkraan open. Nu lijkt hij eindelijk de juiste snaar te hebben geraakt."

Precies op tijd, want degradatie moet ontlopen worden. "Spelers gaan weg, er is geen geld voor nieuwe spelers, de Eredivisie-teams blijven zich ontwikkelen. Sparta moet ten koste van alles zich handhaven." Volgens Koevermans moet er in de zomer hoe dan ook wat veranderen. "De staf mag bepalen wat er veranderd moet gaan worden. Ik ben niet de wijsneus. Al die spelers die altijd van alles vinden over hun club. Zo ben ik niet. Daar heb je de trainer voor."

Poll

Blijft Sparta in de Eredivisie?

(2532 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws