Keizer refereert aan Ajax bij Sporting-presentatie: Die uitdaging lag er ook

Keizer refereert aan Ajax bij Sporting-presentatie: "Die uitdaging lag er ook"

12-11-2018 14:15
31

Marcel Keizer is maandagmiddag gepresenteerd bij Sporting Portugal. De Nederlandse trainer, die dinsdag voor het eerst op het veld staat, is vereerd en ziet gelijkenissen met zijn Ajax-periode.

Keizer was vorig seizoen in een roerig half jaar trainer van Ajax. Met Sporting is hij toe aan zijn tweede grote werkgever. "Het wordt een grote uitdaging, maar die uitdaging lag er bij Ajax ook", benadrukt hij bij zijn eerste kennismaking met de Portugese pers.

Zondagavond zat Keizer op de tribune tijdens Sporting - Chaves (2-1). "Ik kreeg een goede indruk van de club. Ik zag veel passie bij de spelers, daar hou ik van. Sporting speelt op het hoogste niveau en dan wil je natuurlijk ook titels winnen. We hopen dat we als staf het team kunnen beter kunnen maken."

Keizer was amper vijf maanden trainer van Al-Jazira, maar in Abu Dhabi maakte hij zoveel indruk dat Sporting zijn contract afkocht voor een slordige 500.000 euro. "Het kan snel gaan in het voetbal", beseft de trainer. "Als een club als Sporting met je wil praten, dan ben je natuurlijk vereerd."