De Mos duidt Ajax-succes in België: Dat kost een bom geld, hè?

De Mos duidt Ajax-succes in België: "Dat kost een bom geld, hè?"

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 12:34wo 12-12-2018 om 12:34

Laatste update: woensdag 12 december 2018 om 13:33wo 12-12-2018 om 13:33

Het Europese succes van Ajax heeft in de ogen van Aad de Mos niets te maken met geld. Wat de analist betreft, draait het vooral om de succesvolle jeugdopleiding van de Amsterdamse topclub. 

Het Nieuwsblad wilde graag van De Mos weten of een Belgische club wat hem betreft óók in staat is om door te stoten in de Champions League. Ploegen als Anderlecht en Club Brugge slagen daar al jaren niet in. "Om het succes van Ajax te vatten, moet je teruggaan naar de jeugdopleiding. En die kan je niet zomaar kopiëren, zoals zovelen proberen", reageert de oud-trainer van onder meer Ajax en PSV. 

"Je zou ervan versteld staan wat een bolwerk de jeugdwerking is. Dat kost een bom geld, hè. Daar werken honderden mensen. Niet alleen trainers – en dan veelal oud-spelers – maar ook performance coaches, diëtisten, andere specialisten."

"Het is meer dan alleen trainen op positiespel en Ajax-DNA, hoor. Het is ook een opleiding die helemaal synchroon loopt met het eerste elftal. Er is ook de Nederlandse flair om een 16-jarige te laten debuteren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws