'Bommetje' Van 't Schip: 'PEC-spelers concluderen dat trainer de weg kwijt is'

'Bommetje' Van 't Schip: 'PEC-spelers concluderen dat trainer de weg kwijt is'

Gepubliceerd: maandag 17 december 2018 om 08:53ma 17-12-2018 om 08:53

Laatste update: maandag 17 december 2018 om 09:05ma 17-12-2018 om 09:05

Het is crisis bij PEC Zwolle. De Telegraaf en De Stentor melden maandag dat de keeperswissel die John van 't Schip dit weekeinde doorvoerde een flinke bres heeft geslagen in het vertrouwen in de trainer.

Waar De Telegraaf de vervanging van Mickey van der Hart door Diederik Boer voorafgaand aan het competitieduel met NAC Breda (0-0) 'een bommetje' noemt, stelt de regionale krant dat het vertrouwen in Van 't Schip 'is afgebrokkeld en bijna het nulpunt heeft bereikt'. De oefenmeester is nog altijd zoekende naar zijn ideale formatie. Dat de meeste wissels zijn ingegeven door blessures, doet daar weinig aan af.

'Sterker nog, de wanhoop die Van 't Schip uitstraalt, heeft de voorbije maanden steeds meer spelers doen concluderen dat hij 'de weg kwijt is'', zo schrijft De Stentor. 'Het plotselinge passeren van de uitblinkende doelman Mickey van der Hart ten faveure van Diederik Boer, is wat dat betreft de bevestiging van wat verbaasde teamgenoten al langer vermoeden.'

De krant ziet dat Ryan Thomas gemist wordt en aankopen nog geen onuitwisbare indruk maken. Het effect van de trainer lijkt uitgewerkt, is de conclusie. Diverse spelers ontweken zaterdag de vraag of zij een ommekeer zien plaatsvinden onder Van 't Schip. Hoewel de clubleiding het liefst vasthoudt aan Van 't Schip, lijkt het dat 'nauwelijks nog te kunnen riskeren'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Staat Van 't Schip na de winter nog aan het roer bij PEC?

Ja
24%
Nee
76%
(1956 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws