Groot nieuws uit Groningen: Jans trekt conclusies en stopt

Groot nieuws uit Groningen: Jans trekt conclusies en stopt

17-12-2018 12:40 Laatste update: 12:53
121

Ron Jans vertrekt na afloop van dit seizoen bij FC Groningen. De eredivisionist meldt dat maandagmiddag via de officiële kanalen. Technisch manager Jans heeft zélf besloten om afscheid te nemen. "Ik ben er in anderhalf jaar tijd achter gekomen dat ik meer een stúúrder dan een bèstuurder ben", zegt hij op de website van Groningen. 

Het contract van Jans, die eerder trainer was bij onder meer FC Groningen en sc Heerenveen, loopt eind juni 2019 af. Hij heeft zélf besloten om niet te verlengen. "Voor mezelf heb ik er alles aan gedaan om een goede technisch manager te zijn voor de club en dat zal ik ook blijven doen. Maar uiteindelijk voelde ik me niet meer senang genoeg in deze baan. En ik had ook gehoopt meer positiefs te bereiken", aldus Jans.

Algemeen directeur Hans Nijland, die het komende zomer zelf óók voor gezien houdt, 'respecteert' het besluit van zijn collega. "De rol van technisch manager is geen eenvoudige en vraagt veel van de persoon. Ron heeft zich de afgelopen anderhalf jaar enorm vastgebeten in zijn functie en heeft al een tijd terug aangegeven dat deze periode voor hem een moment van evaluatie zou zijn."

"De uitkomst is dat hij zijn functie na dit seizoen neerlegt. Wij zijn ervan overtuigd dat Ron zich tot die tijd vol overgave blijft inzetten voor de belangen van de club."

Nijland meldt verder dat FC Groningen 'de komende periode gaat benutten om te kijken op welke wijze wij de functie die vrijkomt gaan invullen.'