Brama: Twente is een eredivisieclub, maar wij zijn een eerste divisieploeg

Brama: "Twente is een eredivisieclub, maar wij zijn een eerste divisieploeg"

18-12-2018 07:50 Laatste update: 09:21
69

FC Twente verloor dit seizoen vijf keer en vier keer gebeurde dat in eigen stadion. De geroutinierde Wout Brama merkt dat er een verschil zit tussen de verwachtingen van de supporters en dat wat de spelers kunnen brengen.

"FC Twente is een eredivisieclub, maar wij zijn een eerste divisieploeg. Dat is wel een groot verschil", stelt hij in gesprek met TC/Tubantia. "Dus kan het gebeuren dat wij onze thuiswedstrijden niet makkelijk winnen. Wat in het verleden is afgebroken, bouw je niet zomaar even weer op. En dat geldt ook voor onze reputatie voor eigen publiek."

Brama merkt dat zijn teamgenoten een ander gevoel hebben wanneer ze in de eigen Grolsch Veste spelen. "Bij een club als Twente zit de druk er vol op als je in de eerste divisie speelt. En die druk is in de thuiswedstrijden, als er 25.000 man op de tribune zit, nog groter. Zelf heb ik daar geen last van, maar het kan natuurlijk zijn dat het iets met sommige jongens doet."

Dinsdagavond wacht FC Twente opnieuw een thuiswedstrijd: in de kwartfinale van de beker is RKC Waalwijk de tegenstander.