'Zware onderhandelingen met Cocu: 'topfavoriet' wil miljoenensalaris in Brussel'

'Zware onderhandelingen met Cocu: 'topfavoriet' wil miljoenensalaris in Brussel'

27-12-2018 07:11
54

Phillip Cocu is nog altijd in beeld om de nieuwe trainer van Anderlecht te worden. De salariseisen van de Nederlander lijken voorlopig echter een sta in de weg, schrijft Het Nieuwsblad donderdag. 

Het wordt voor Anderlecht een 'zware dobber' om Cocu te overtuigen om aan de slag te gaan in Brussel, schrijft het dagblad. De voormalig coach van PSV verlangt namelijk een soortgelijk salaris als bij zijn vorige werkgever, Fenerbahçe. Daar stond Cocu voor miljoenen op de loonlijst. 

Cocu werd eind oktober uit zijn functie ontheven door Fenerbahçe. Hij 'geniet momenteel van zijn riante Turkse ontslagpremie. Als Cocu bij Anderlecht tekent, vervallen die voordelen', schrijft Het Nieuwsblad.

'Daarom lijkt de Nederlander weinig toegevingen te willen doen. Bij Fenerbahçe verdiende hij zo'n tweeënhalf miljoen euro per jaar en dat kon via allerlei bonussen oplopen tot vier miljoen. De looneisen die Cocu aan Anderlecht voorlegt, zijn dus van dezelfde orde.'

Achter de schermen zal er 'fel onderhandeld moeten worden'. Cocu is voor Anderlecht nog altijd 'topfavoriet' om de ontslagen Hein Vanhaezebrouck op te volgen. De Belgische coach verdiende bij Paars-Wit 'dik' één miljoen euro per jaar.