Braken-soap afgerond: NEC-spits per direct aan de slag in Eredivisie

Braken-soap afgerond: NEC-spits per direct aan de slag in Eredivisie

Gepubliceerd: woensdag 23 januari 2019 om 15:20wo 23-01-2019 om 15:20

Laatste update: woensdag 23 januari 2019 om 15:29wo 23-01-2019 om 15:29

Niet Excelsior, NAC Breda of Denemarken, maar FC Emmen is de nieuwe club van Sven Braken. De spits van NEC wordt per direct verhuurd aan de club van trainer Dick Lukkien. Emmen bevestigt de komst van Braken woensdagmiddag via de officiële kanalen. 

"Met Michael de Leeuw hebben we al meer scorend vermogen aan de ploeg toegevoegd, maar de komst van Braken geeft ons nog meer mogelijkheden. En hij bewijst ook dit seizoen makkelijk het net te vinden", stelt directeur Ben Haverkort via de digitale kanalen.

"Er was meer interesse, maar bij FC Emmen krijg ik een geweldige kans om bij een goed voetballende ploeg in de Eredivisie te spelen", zegt Braken (25) zelf. "En in een sfeervol, uitverkocht stadion. Ik ben ervan overtuigd dat handhaving gaat lukken, daar wil ik ook mijn steentje aan bijdragen."

Braken, oud-speler van Almere City en MVV, maakte dit seizoen negen doelpunten namens NEC. Na De Leeuw en Nico Neidhart is hij de derde winteraanwinst van Emmen.

Eerder werd Braken gelinkt aan onder meer FC Den Bosch, Excelsior en het Deense Aarhus. Of Emmen een optie tot koop bedongen heeft op de spits, is onbekend. 

Poll

Goede spits voor Emmen?

(800 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws