PSV kan 'zware kluif' verwachten: 'De vraag of ze de kampioensdruk aankunnen'

PSV kan 'zware kluif' verwachten: 'De vraag of ze de kampioensdruk aankunnen'

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 16:50do 25-04-2019 om 16:50

Laatste update: donderdag 25 april 2019 om 17:05do 25-04-2019 om 17:05

Het is erop of eronder voor PSV tegen Willem II. De ploeg van trainer Mark van Bommel móét winnen om in het spoor te blijven bij Ajax, maar boekte in 2014 voor het laatst een zege in Tilburg. Jan Poortvliet houdt in gesprek met VoetbalPrimeur zijn hart vast.

PSV trapt donderdagavond om 20.45 uur af tegen Willem II. "Dit wordt een heel zware kluif", zegt Poortvliet tegen deze website. "Willem II is bezig aan aan een sterke tweede seizoenshelft. Ajax heeft dinsdag natuurlijk al gewonnen van Vitesse, dus dit wordt een heel belangrijke test voor de jongens. De druk is enorm en dan is het niet lekker om op bezoek te gaan bij dit Willem II. De wedstrijd van vorig seizoen (5-0, red.) speelt natuurlijk ook mee in het achterhoofd."

De huidige vorm van PSV roept veel vraagtekens op bij Poortvliet, die in elk geval zou kiezen voor meer ervaring. "Het is zeer de vraag of dit jonge elftal de kampioensdruk aankan. Michal Sadilek en Pablo Rosario draaien pas relatief kort mee bij het eerste elftal, maar ook andere jongens hadden tot dit seizoen absoluut geen enkel idee van de betekenis van kampioensdruk. Daarom vind ik het een gok om in deze fase te blijven spelen met zo'n jong middenveld."

"Ik snap de roep om Erick Gutiérrez heel goed", vervolgt de oud-speler van PSV en het Nederlands elftal. Hij ziet hoe de PSV-fans smeken om een basisplaats voor de Mexicaan. Zondag tegen ADO Den Haag mocht Gutiérrez invallen. Poortvliet: "Toen hij erin kwam ging het opeens allemaal twee keer zo snel. Met Guti leek het weer op het voetbal van vorig seizoen. Maar ook voor hem geldt: hij heeft weinig gespeeld de afgelopen maanden, dus het is een risico om hem in zo'n belangrijke fase opeens weer in te passen. Ik snap wel dat Van Bommel daar nu zijn bedenkingen over heeft."

Poortvliet verwacht dat de titelrace tussen PSV en Ajax nog niet wordt beslist in Tilburg. "Ik voorspel een zwaarbevochten 1-2. PSV móét. Als ze niet winnen bij Willem II, is het min of meer voorbij. Als PSV wel wint, ligt de druk weer bij Ajax. En Ajax heeft nog een aantal heel zware potjes (FC Utrecht-thuis en De Graafschap-uit, red.) voor de boeg. Ik ga ervan uit dat het spannend blijft tot de laatste speeldag."

(Emile van de Sande/VoetbalPrimeur)

Poll

Wat wordt Willem II - PSV

(2600 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws