'Het kost hem de kop: Pusic is volgend jaar geen trainer meer van FC Twente'

'Het kost hem de kop: Pusic is volgend jaar geen trainer meer van FC Twente'

26-04-2019 09:48
84

Leon Ten Voorde denkt niet dat Marino Pusic volgend seizoen trainer is van FC Twente in de Eredivisie. De Twente-watcher van TC/Tubantia weet vrijwel zeker dat trainer en club afscheid gaan nemen van elkaar.

Pusic heeft Twente teruggebracht naar de Eredivisie, maar zit desondanks op de schopstoel in Enschede. "Er was geen plan, geen visie. Ze misten eigenlijk heel veel", zegt Ten Voorde in de rubriek De Ballen Verstand van Tubantia. 

"Dat gaat hem wel de kop kosten aan het einde van het seizoen. Hij is volgend jaar geen trainer in de Eredivisie, al kan hij natuurlijk een andere club uit de Eredivisie trainen. Wie zijn opvolger weet ik niet. Dat weten ze zelf ook nog niet, maar Pusic staat volgend jaar niet voor de groep."

Het vertrouwen van de spelers in Pusic nam naar verluidt af, maar hoe is het de trainer dan toch gelukt om kampioen te worden? "Dat is knap van beide partijen, want Pusic voelde aan dat het vertrouwen er niet meer was. Dan moet je je toch staande blijven houden. De spelers zagen het gaandeweg het seizoen niet meer zitten in de trainer. Als je dan kampioen wordt, is dat een knappe prestatie."