De Jong: 'Blij dat deze wedstrijden achter de rug zijn. Het ging heel Europa door'

De Jong: 'Blij dat deze wedstrijden achter de rug zijn. Het ging heel Europa door'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 08:54do 23-05-2019 om 08:54

Henk de Jong heeft niet lang stilgestaan bij het feit dat De Graafschap zijn toekomstige club SC Cambuur trof in de play-offs. Het toeval wil dat De Jong volgend seizoen trainer is bij Cambuur, dat er niet in slaagde om promotie te bewerkstelligen. De Graafschap knokt juist tegen degradatie.

De Jong dacht er geen moment aan om bewust van Cambuur te verliezen. In de pers werd zelfs gesuggereerd dat De Graafschap De Jong vanwege belangenverstrengeling op non-actief moest stellen. "Ik ben blij dat deze twee wedstrijden achter de rug zijn. Ik maakte me er zelf niet zo druk om", laat De Jong weten in De Telegraaf.

"Ik ben gewoon voor De Graafschap en er is niet één Cambuur-supporter, die daar een verkeerd woord over zou zeggen. Maar de buitenwereld maakte het groter dan het was. Die maakte van een mug een olifant. Het ging op een gegeven moment heel Europa door."

De Jong gaf bij FOX Sports al aan tevreden te zijn met de uitschakeling van Cambuur. "Als Cambuur had gewonnen, had ik ze gefeliciteerd en een hand gegeven, maar het is voor de club niet goed om nu te promoveren. Het duurt nog twee á 2,5 jaar voor het nieuwe stadion er is. De kans is groot dat je er dan weer uit ligt. Dan heeft het wéér tijd nodig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws