Andere meiden zijn aardig bont en blauw uit de wedstrijd gekomen

"Andere meiden zijn aardig bont en blauw uit de wedstrijd gekomen"

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 23:35zo 16-06-2019 om 23:35

Veel speelsters van de Oranje Leeuwinnen zijn aangeslagen uit het WK-duel met Kameroen gekomen, vertelt spits Vivianne Miedema. Kameroen ging vaak over het randje en deelde een aantal harde schoppen uit. Nederland hield er rekening mee dat het een fysiek duel zou kunnen worden.

"We hadden een beetje ingecalculeerd dat het zo'n wedstrijd zou kunnen worden", zegt Miedema tegen de NOS. "Er werden een paar flinke overtredingen op mij gemaakt en ook op Jackie (Groenen, red.). Andere meiden zijn aardig bont en blauw uit de wedstrijd gekomen. We hadden het zo ingeschat, maar niet dat het zo erg zou zijn."

Miedema krijgt niet veel mee van alle commentaren op het Nederlands elftal. Ze wil zich bezighouden met voetbal. "Je krijgt er niet heel veel van mee. We willen ons vooral focussen op het voetbal. Daarom heb ik ook gezegd dat alle media en praatprogramma's niet op hoeven te staan."

"Natuurlijk kijk je ook de andere wedstrijden, dus je weet wat daarover wordt gezegd, maar niet over ons. Ik ben gewoon blij dat ik het team kan helpen en hoop dat ik dat vast kan houden tot wanneer het toernooi mag duren."

De Oranje Vrouwen zijn streng op elkaar, maar Miedema vindt dat er ook plaats moet zijn voor lol. "We zijn heel streng op elkaar, misschien soms wel te streng. We moeten ook een beetje gaan genieten en moeten ook niet vergeten dat we pas op ons tweede WK zijn en al na twee duels geplaatst zijn voor de volgende ronde. We moeten kritisch zijn en weten wat er beter moet, maar we moeten ook vrij voetballen." 

Oranje won zaterdagmiddag met 3-1 van Kameroen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws