Twee nieuwelingen voor slagvaardig De Graafschap: 'We moeten voor promotie gaan'

Twee nieuwelingen voor slagvaardig De Graafschap: 'We moeten voor promotie gaan'

21-06-2019 17:25 Laatste update: 17:30
50

De Graafschap maakte vrijdagmiddag het aantrekken van twee nieuwe spelers bekend. Linksback Roland Baas (23) komt over van Go Ahead Eagles, terwijl Jong Vitesse-aanvoerder Jesse Schuurman ook naar Doetinchem trekt.

Baas krijgt een contract op De Vijverberg voor twee jaar. De linkspoot, die bij Go Ahead Eagles als linksback speelde, neemt veel ervaring in de Keuken Kampioen Divisie mee. Hij speelde vorig seizoen 37 competitiewedstrijden voor de club uit Deventer en miste met Go Ahead op een haar na promotie. "We moeten komend seizoen voor promotie gaan. Met een vol stadion en de supporters erachter heb ik daar alle vertrouwen in", zegt Baas in een eerste reactie op de site van de Superboeren.

De 21-jarige Schuurman is volgens de Superboeren 'een multifunctionele middenvelder'. Ook hij tekent een verbintenis voor twee jaar bij De Graafschap, met een optie voor een extra jaar. Afgelopen seizoen kwam hij 33 keer in actie voor de beloften van Vitesse en daarin trof hij acht keer doel. Ook heeft hij zijn officiële debuut voor het eerste elftal van de Arnhemmers al gemaakt. "We verwachten veel van zijn ontwikkeling", reageert manager voetbalzaken Peter Hofstede.