Duidelijke taal Wormuth richting Heracles-duo: Wie bedenkt er nou zoiets?

Duidelijke taal Wormuth richting Heracles-duo: "Wie bedenkt er nou zoiets?"

01-07-2019 07:29
13

Frank Wormuth heeft in een interview met TC Tubantia uitgehaald naar Adrián Dalmau en Alexander Merkel, die weg willen bij Heracles Almelo en hun kont tegen de krib gooien. Beide spelers lijken een vertrek te willen forceren.

Dalmau vertrok afgelopen vrijdag voor de teamfoto werd genomen. De Spaanse spits verklaarde via zijn zaakwaarnemer dat hij vanwege stress druk had op zijn borst en naar het ziekenhuis moest. Hij stuurde een foto van zichzelf op een ziekenhuisbed. Heracles gelooft niets van het verhaal en Wormuth sluit zich bij de club aan.

"Ongelooflijk wat er is gebeurd de afgelopen week", zegt de Duitse trainer. Naast Dalmau wil ook Merkel weg. De middenvelder kan naar zijn geboorteland Kazachstan, maar is boos omdat hij vindt dat Heracles onvoldoende meewerkt. Wormuth: "Het gedrag doet me denken aan puberende kinderen, die hun zin niet krijgen."

"Daar kan ik niet eens boos op worden. In al die jaren dat ik in het voetbal rondloop, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Wat Adrian betreft: ik weet niet of hij te veel wordt beïnvloedt door zijn zaakwaarnemer, maar hij laat opeens een totaal ander gezicht zien."

Wormuth moet bijna lachen om Dalmau, die foto's van zichzelf stuurde op een ziekenhuisbed met een brief van het ZGT (Ziekenhuis Groep Twente). "Ze hebben het in scène gezet, omdat ze zich uit de situatie moesten redden. Wie bedenkt er nou zoiets?"