Veltman is De Ligt al vergeten: 'Dat zij dan opstaan is ook het mooie van Ajax'

Veltman is De Ligt al vergeten: 'Dat zij dan opstaan is ook het mooie van Ajax'

27-07-2019 23:03
98

Joël Veltman vindt dat zijn nieuwe ploeggenoten waardige opvolgers zijn van de naar Juventus vertrokken Matthijs de Ligt. De rechtsback annex centrumverdediger van de Amsterdammers grapt dat hij De Ligt allang weer vergeten is.

In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (2-0 winst voor Ajax) speelde het elftal van Erik ten Hag met drie 'nieuwe' verdedigers. Talent Sergino Dest acteerde als linksback, terwijl Perr Schuurs en aankoop Lisandro Martínez het centrum vormden. Rechtsback Veltman vond dat zijn kompanen zich goed staande hielden. "Je ziet aan alles dat ze veel kwaliteit hebben", zegt hij tegen Veronica Inside.

"Schuurs heeft niet voor niets al een heel jaar bij de selectie gezeten en Martinez doet me denken aan Nico (Tagliafico, red.)", vervolgt Veltman. "Hij is lekker fel en heeft een goede pass in huis. Of ik De Ligt mis? Wie? Nee, dat is natuurlijk flauw, natuurlijk missen we zijn kwaliteiten. Maar dat is dan ook meteen het mooie van Ajax, je weet dat er spelers weggaan en dat andere jongens dan moeten opstaan."