'120 kilometer gelopen en liefst 138 sprints, dat hebben we nog nooit bereikt'

'120 kilometer gelopen en liefst 138 sprints, dat hebben we nog nooit bereikt'

09-08-2019 14:31
34

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth geeft zijn spelers de kans om zich te 'rehabiliteren' na de valse start in de Eredivisie. Vorige week was sc Heerenveen met 0-4 te sterk.

Wormuth zint tegen Fortuna Sittard (zondag) op revanche. "We hebben de wedstrijd geanalyseerd en de statistieken bekeken. Het is goed om te zien dat we veel gelopen hebben, we hadden maar liefst 138 sprints. Dat hebben we nog nooit bereikt. Daarnaast is er maar liefst 120 kilometer afgelegd. Maar dat is een heel ander beeld dan dat wat er op het veld gebeurde, dat betekent dat er iets verkeerd is gegaan", blikt hij terug op de clubsite.

"Ik heb na de wedstrijd met iedere speler individueel gesproken. We kenden een goede voorbereiding en gingen met hoge verwachtingen de competitie in. Het zelfvertrouwen was groot, maar dan komen we al snel achter. Dat was een shock voor het team. Als er dan heel snel nog meer tegentreffers vallen wordt er in de mindset geen oplossing meer gevonden. De benen werden steeds zwaarder. We hadden 60 procent balbezit, maar sc Heerenveen wachtte op onze fouten en strafte ze af."

Ook Fortuna Sittard, de tegenstander van zondag, begon het Eredivisie-seizoen met een ruime nederlaag. AZ was met dezelfde cijfers als Heerenveen te sterk: 4-0.