'Toch wel opmerkelijke keuze van Dolberg, hij gedijt bij beetje extra aandacht'

'Toch wel opmerkelijke keuze van Dolberg, hij gedijt bij beetje extra aandacht'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 06:49di 20-08-2019 om 06:49

Dat Kasper Dolberg op eigen verzoek de deur bij Ajax definitief achter zich dichttrekt, verrast Kenneth Perez. De 21-jarige Deense spits kiest voor een overstap naar OGC Nice, waar Hoffenheim hem een seizoen wilde huren.

"Toch wel een opmerkelijke keuze", stelt landgenoot Perez in het Algemeen Dagblad. "Bij Hoffenheim kon hij werken met Alfred Schreuder, een trainer die hem goed kent als voormalig assistent bij Ajax. Juist in het geval van Dolberg lijkt me dat niet onbelangrijk. Het is een jongen die je een beetje moet kennen, hij gedijt volgens mij bij wat extra aandacht."

"Als je hem ziet rondlopen, vraag je je soms toch af: Hé man, vind je het nog wel een beetje leuk allemaal?", vervolgt de FOX Sports-analist. "Dat stoïcijnse had ook iets moois, maar uiteindelijk is dat extreem introverte misschien ook wel een nadeel geweest. Het is gewoon moeilijk om hem te doorgronden. Daar kun je heel veel tijd in steken, en volgens mij is dat ook gebeurd bij Ajax, maar in de top zul je het uiteindelijk zelf moeten doen."

Volgens Perez heeft Dolberg voldoende kansen gehad in Amsterdam. "Volgens mij wilde iedereen bij Ajax juist heel graag dat hij zou slagen. Dat het niet is gelukt, ligt niet aan de trainers, of aan zijn medespelers, of aan de concurrentie van Huntelaar. Dat kan allerlei redenen hebben, maar op topniveau tellen dat soort excuses niet. Hoe jammer het ook is, Kasper heeft het uiteindelijk zelf niet kunnen waarmaken."

Poll

Neemt Ajax te snel afscheid van Kasper Dolberg?

(11489 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws