Koeman over Ihattaren: 'Gebeuren dingen om ons heen die wij niet zouden doen'

Koeman over Ihattaren: 'Gebeuren dingen om ons heen die wij niet zouden doen'

03-09-2019 13:22 Laatste update: 13:26
134

De strijd om Mohammed Ihattaren tussen Nederland en Marokko is nog niet gestreden, zegt Oranje-bondscoach Ronald Koeman. Onlangs wekte de keuzeheer tijdens een uitzending van Studio Voetbal de indruk dat Marokko geld wilde betalen aan Ihattaren om hem te overtuigen van een toekomst bij het Afrikaanse land.

"Ik probeerde alleen aan te geven, en dat heb ik ook meegemaakt in het buitenland, dat om ons heen nog dingen gebeuren die wij niet zouden doen", zei Koeman maandag tijdens de persconferentie in een vraaggesprek met de NOS. "Ik suggereer niet dat er geld wordt betaald, maar er is veel meer druk op een speler vanuit andere landen."

Geld bieden is niet iets wat Oranje zal doen. "Wij willen hem overtuigen op basis van goed contact met PSV en met de familie. Je praat over een speler die pas zeventien jaar is en ik besef dat het een heel moeilijke keuze voor hem is. Maar wij proberen dat allemaal heel netjes te begeleiden en de interesse kenbaar te maken. Maar, en dan gaat het niet zozeer om Marokko of een ander land, in het buitenland proberen ze ook met andere middelen een speler voor hun land te laten uitkomen. Of dat nu geld is, of ze gaan naar de training, of ze gebruiken andere spelers binnen de selectie, dat moet men maar zelf invullen."

Dat Ihattaren een uitnodiging voor Jong Oranje heeft afgewezen zegt volgens Koeman 'niets'. "Hij heeft het moeilijk met de beslissing. En dat hebben wij in gezamenlijk overleg met PSV gedaan."