'Jong AZ heeft twee trainers: Michel Vonk en Koen Stam, hoor je niemand over'

'Jong AZ heeft twee trainers: Michel Vonk en Koen Stam, hoor je niemand over'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 14:37wo 16-10-2019 om 14:37

Laatste update: woensdag 16 oktober 2019 om 14:45wo 16-10-2019 om 14:45

Het komt niet vaak voor, maar bij NEC staan er drie trainers als eindverantwoordelijken aan het roer. De uit nood geboren constructie was op woensdag honderd dagen geleden ingevoerd en de drie heren maken na die periode een tussenbalans op.

Dit deden Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer in gesprek met De Gelderlander. Meijer is verbaasd over de vele kritiek die NEC krijgt op de constructie. "Het heeft nog nooit een beslissing in de weg gestaan. Jong AZ heeft twee trainers: Michel Vonk en Koen Stam. Hoor je niemand over."

Gedurende de honderd dagen heeft het drietal al genoeg geleerd. Met name wanneer het over de presentatie en houding tijdens wedstrijden gaat. "We kwamen tot de conclusie dat we iets rustiger moesten zijn", zegt Meijer. Gesthuizen zegt dat het drietal zich niet te veel zorgen maakt over de beeldvorming. "Als er een van ons constant voor de dug-out staat, denkt iedereen: die is de baas. Als we alle drie gaan staan, hoor je overal: het is een chaos met die trainers. Als we alle drie blijven zitten, is de conclusie al snel: ze doen helemaal niets."

NEC bezet na tien wedstrijden een teleurstellende veertiende plaats. Toch ziet Bogers de toekomst rooskleurig in. "We hebben te veel punten laten liggen. Daar kunnen we niet tevreden over zijn. Maar we hebben een herkenbare manier van spelen. De groep is hartstikke fit, mentaal sterk en ontwikkelt zich. Daar hebben we met z'n drieën een groot aandeel in. Soms zullen we worden teruggeworpen, maar uiteindelijk zal het iets opleveren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws