LIVE-discussie: Fortuna ingrijpend gewijzigd, Llonch terug bij Willem II

LIVE-discussie: Fortuna ingrijpend gewijzigd, Llonch terug bij Willem II

21-12-2019 19:52
3

Dé surprise van het Eredivisie-seizoen sluit de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Willem II zal bij een overwinning sowieso als nummer drie van Nederland richting decenniumwisseling gaan.

De Tricolores spelen met dezelfde elf als tijdens de bekerwedstrijd tegen Sparta van woensdagavond. Ten opzichte van het laatste competitieduel - uit bij sc Heerenveen - is er één keer gewijzigd: Pol Llonch moest in Friesland verstek laten gaan vanwege een schorsing, maar verdringt Damil Dankerlui weer naar de bank.

Ook Fortuna kwam midweeks in actie voor de KNVB Beker. Aanvoerder Wessel Dammers maakte tegen PEC Zwolle zijn rentree in de basis na langdurig blessureleed en staat ook in Tilburg weer aan de aftrap. Verder neemt doelman Alexei Koselev de plek van collega Azbe Jug weer over, wordt de geschorste Felix Passlack vervangen door Martin Angha en krijgen Àlex Carbonell en Vitalie Damascan de voorkeur boven Rasmus Karjalainen en Bassala Sambou.

De opstellingen:
Willem II: Wellenreuther; Nieuwkoop, Holmén, Peters, Heerkens; Llonch, Ndayishimiye, Saddiki; Nunnely, Pavlidis, Köhlert.

Fortuna Sittard: Koselev; Ninaj, Dammers, Angha, Cox; Carbonell, Smeets, Diemers, Tekie; Ciss, Damascan.