Jong PSV-verdedigers hopen op debuut in PSV 1: 'Je weet het nooit'

Jong PSV-verdedigers hopen op debuut in PSV 1: 'Je weet het nooit'

17-01-2020 16:31
32

Justin de Haas en Tijn Daverveld mochten ruiken aan het grote werk bij PSV tijdens het trainingskamp in Qatar. Beide centrale verdedigers spelen hun wedstrijden normaal bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en mochten ervaring opdoen bij de eerste selectie.

Gespannen waren De Haas en Daverveld niet toen bekend werd dat ze mee mochten reizen naar het Midden-Oosten. "Voor mij was het de tweede keer met PSV 1", vertelt De Haas in gesprek met Omroep Brabant. Hij ging ook al met de eerste selectie mee op trainingskamp naar Zwitserland, afgelopen zomer. "Je gaat er ook nu weer heen met dezelfde motivatie en dat is dat je in het eerste wil komen. Er is wel wat gezonde spanning, want je wil je bewijzen."

Daverveld is het eens met zijn collega-verdediger. "Dit smaakt absoluut naar meer. (...) Natuurlijk is het een hoger niveau. Alles gaat sneller en fysiek zijn ze sterker", vertelt hij. Toch staan beide verdedigers weer voor een terugkeer naar Jong PSV en dat is natuurlijk even wennen. "Vooral de temperatuur", lacht De Haas. "En het is ook weer wennen om op kunstgras te spelen. Maar dit trainingskamp heeft me alleen maar meer motivatie gegeven om nog harder te werken bij Jong PSV voor het grote doel."

Daarmee lijken de verdedigers dus weer te moeten wachten op een volgende kans bij PSV 1, al hopen ze beide hun debuut te maken dit seizoen. "Je weet het nooit", zegt Daverveld. "Als er spelers geblesseerd raken of schorsingen oplopen kan het zomaar snel gaan." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie