Garcia over situatie na duel met Leipzig: 'Memphis daar gedeeltelijk verloren'

Garcia over situatie na duel met Leipzig: 'Memphis daar gedeeltelijk verloren'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 16:31za 18-01-2020 om 16:31

Laatste update: zaterdag 18 januari 2020 om 16:34za 18-01-2020 om 16:34

Olympique Lyon-coach Rudi Garcia denkt dat de kruisbandblessure van Memphis Depay niet los gezien kan worden van de gebeurtenissen na de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig. Lyon verzekerde zich van de knock-outfase, maar het duel werd ontsierd door een supporter met een spandoek over verdediger Marcelo.

Garcia blikt in een interview met Le Progrès terug op de wedstrijd tegen Leipzig en denkt dat Memphis mede door de gebeurtenissen na die wedstrijd geblesseerd is geraakt. "Ik denk dat Memphis gedeeltelijk hebben verloren door die situatie", aldus de coach. "Hij legt zoveel hartstocht in zijn rol als aanvoerder. We verwachtten na de wedstrijd tegen Leipzig de kwalificatie voor de knock-outfase te vieren, vooral na zo'n wedstrijd."

De stemming werd echter al snel minder, nadat een supporter van Lyon met een spandoek over centrale verdediger Marcelo het veld betrad. "We dachten dat we de overwinning konden vieren", vervolgt Garcia. "We gingen van een staat van positieve euforie naar die situatie... Je had de spelers na de tijd moeten zien in de kleedkamer, het was ongelooflijk. Er waren er zelfs een paar aan het huilen, het was een trauma."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws