Faber: 'Het was geen corner, maar daar mag de VAR dan weer niets van zeggen'

Faber: 'Het was geen corner, maar daar mag de VAR dan weer niets van zeggen'

01-03-2020 17:12 Laatste update: 19:07
65

Ernest Faber, de trainer van PSV, vindt dat de VAR voor veel onrust en onduidelijkheid zorgt op het voetbalveld. De Eindhovenaren speelden met 1-1 gelijk tegen Feyenoord en kregen na lang beraad van de videoscheidsrechter geen penalty tegen na een handsbal van Denzel Dumfries.

Rob Dieperink, die in Zeist achter de schermen zat en scheidsrechter Dennis Higler ondersteunde, had lang nodig om tot een beslissing te komen. "Natuurlijk kneep ik hem op dat moment", zegt Faber na afloop tegenover FOX Sports over die situatie. "Iedereen zegt dat het hands is. Denzel kan zijn arm er natuurlijk niet afhalen, maar het is nu wel een goede discussie om te voeren wanneer het nou hands is of niet."

Wedden

Meer odds

Toch had Faber ook wel wat te klagen over de 'onduidelijke en onrustige' videoscheidsrechter. "De goal zie zij maken is uit een corner die geen corner is, maar daar mag de VAR dan weer niks van zeggen. Uiteindelijk wordt het dan een beetje onrustig omdat het niet voor iedereen duidelijk is wat de regels dan precies zijn."