Vitesse luidt de noodklok: 'We nemen ons verlies, maar zijn aantoonbaar benadeeld'

Vitesse luidt de noodklok: 'We nemen ons verlies, maar zijn aantoonbaar benadeeld'

03-03-2020 21:03 Laatste update: 23:04
69

Vitesse heeft opheldering gevraagd aan de KNVB aangaande de beslissingen van de VAR. De Arnhemse club voelt zich structureel benadeeld door de videoscheidsrechter en wil de 'foutieve beslissingen' graag met de voetbalbond bespreken.

De club vraagt om consequentere omgang met arbitrale beslissingen naar aanleiding van de recente beslissingen tijdens PEC – Vitesse en Vitesse – PSV, zo valt te lezen in een statement op de website van de Arnhemmers. 'Hoewel we ons verlies uiteraard nemen, zijn we aantoonbaar benadeeld', zegt algemeen directeur Pascal van Wijk.

'Het wekt frustratie en irritatie in de hand als beslissende momenten nadelig uitpakken', zo gaat het statement van Vitesse verder. 'Temeer omdat zowel de dienstdoende arbiter als in een andere wedstrijd een KNVB-official achteraf allebei eerlijk aangaven dat er kapitale fouten zijn gemaakt. De insteek van de VAR is dat wedstrijden eerlijker verlopen. Wij zijn daarom voor de ontwikkeling van de VAR, maar dat er consequenter gehandeld dient te worden is meer dan eens gebleken.'