Ongeloof na mini-boete voor racisme in Portugal: 'Zal ik het maar betalen?'

Ongeloof na mini-boete voor racisme in Portugal: 'Zal ik het maar betalen?'

Gepubliceerd: woensdag 4 maart 2020 om 17:03wo 04-03-2020 om 17:03

Laatste update: woensdag 4 maart 2020 om 17:24wo 04-03-2020 om 17:24

Moussa Marega kan geen begrip opbrengen voor de eerste straf die Vitoria Guimarães heeft gekregen voor de racisme-incidenten van vorige maand. De speler van FC Porto stapte destijds woedend van het veld.

De Portugese club, wiens supporters zich schuldig maakten aan racistische uitingen aan het adres van Marega op 16 februari, moet een boete van 714 euro aftikken. 'Nee, dat is veel', reageert Marega cynisch via zijn Instagram-story op het nieuws. 'Zal ik het maar betalen?', voegt het slachtoffer eraan toe. 

De kans is groot dat Guimarães harder gestraft gaat worden voor de misdragingen van de eigen aanhang. In Portugal heeft de voetbalbond nog een onderzoek lopen aangaande de spraakmakende incidenten. 

Half februari zorgden de beelden voor veel ophef. Marega scoorde nadat hij eerder in de wedstrijd al racistisch werd bejegend. Hij wees bij het juichen naar zijn huidskleur en kreeg direct stoeltjes naar zijn hoofd gegooid. Toen hij een stoeltje boven zijn hoofd hield kreeg hij geel en wilde de spits het veld verlaten. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws