Ten Hag: 'Ik heb Tadic uitgenodigd voor een gesprek, meerdere varianten gehad'

Ten Hag: 'Ik heb Tadic uitgenodigd voor een gesprek, meerdere varianten gehad'

04-03-2020 20:55 Laatste update: 21:03
60

Erik ten Hag heeft na de dure nederlaag van Ajax tegen AZ gesprekken gevoerd met meerdere spelers. Dat bevestigt de trainer bij FOX Sports, voorafgaand aan de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Utrecht.

"We hebben natuurlijk te maken met een paar teleurstellingen op rij", steekt Ten Hag van wal. "Het is lastig, maar het hoort bij de sport. Je wilt niet verliezen, maar je moet ermee omgaan. De groep moet een reactie geven."

Ten Hag heeft deze week meerdere gesprekken gevoerd. "Met de groep, individueel... Natuurlijk spreek je met je aanvoerders, maar uiteindelijk gaat het erom dat je de neuzen dezelfde kant op krijgt. Wat er is besproken? Ik heb Dusan (Tadic, red.) uitgenodigd voor een gesprek. Soms heb ik het gedaan met alle aanvoerders samen, soms apart en soms met de hele groep. Deze week hebben we meerdere varianten gehad."

Dat Ajax op het verkeerde spoor zit, is volgens Ten Hag 'helder'. "Het is wel verklaarbaar. Ten opzichte van november waren zes basisspelers er niet bij en die komen nu terug. We halen gewoon niet het niveau dat we daarvoor wel haalden. We moeten terug naar de basis en vasthouden aan de principes."