'Dan heeft AZ twee keer Ajax weggespeeld, maar dat telt dan niet. Goh ja, zonde'

'Dan heeft AZ twee keer Ajax weggespeeld, maar dat telt dan niet. Goh ja, zonde'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 16:58za 04-04-2020 om 16:58

AZ-icoon Barry van Galen verwacht niet dat de competitie nog wordt hervat, aangezien het te veel tijd zou kosten om de conditie weer op te bouwen als er weer gespeeld kan worden. Voor de zaterdag vijftig geworden Haarlemmer betekent het dat 'zijn' AZ niet de kroon op een ijzersterk seizoen zou kunnen.

De Alkmaarders stonden negen wedstrijden voor het einde op gelijke hoogte met koploper Ajax, maar de titelrace is voorlopig – en misschien zelfs definitief – gestaakt. "Dit was wel zo'n beetje dé kans gewest", berust Van Galen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dan hebben ze dus twee keer Ajax weggespeeld, maar dat telt dan denk ik niet (aangezien doelsaldo leidend is in de Eredivisie, red.). Goh ja, het is zonde allemaal."

Voor Van Galen zelf zit er voorlopig weinig anders op dan klussen in huis en het kijken van oude wedstrijden op tv. "Van anderen krijg ik de laatste tijd steeds weer appies dat ik op FOX Sports ben. Wordt er weer een wedstrijdje van vroeger uitgezonden. Wel grappig", aldus de enkelvoudig Oranje-international, die ook ging zitten voor de EK 1988-special van Studio Sport. "Zat ik maar te wachten tot Rijkaard die Völler in z'n nek zou spugen. Ik zat er al helemaal klaar voor. Maar dat bleek dus twee jaar later te zijn gebeurd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht je dat het Eredivisie-seizoen afgemaakt kan worden?

(23592 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws