'FC Barcelona heeft situatie Onana 'onder controle', Ajax is bereid mee te werken'

'FC Barcelona heeft situatie Onana 'onder controle', Ajax is bereid mee te werken'

08-04-2020 11:29 Laatste update: 12:11
102

André Onana staat woensdag wederom in de Spaanse krant Sport. FC Barcelona heeft de naam van de Ajax-doelman met rood omcirkeld. Hij is serieus in beeld voor volgend seizoen.

Barcelona wil graag door met eerste doelman Marc-André ter Stegen, maar de onderhandelingen verlopen moeizaam. Ondertussen is er 'voortdurend' contact met Onana, weten Sport en Cadena SER. Beide media claimen dat de Ajax-doelman interesse heeft in een overstap naar Barcelona. De club verwacht dat Ter Stegen blijft, maar Onana zou genoegen willen nemen met een rol als tweede keeper, zolang hij de garantie heeft dat hij doorschuift.

Ondertussen meldt Sport dat Ajax uitgaat van een transfer van Onana. De club wil niet voor een vertrek van de Kameroener gaan liggen en schat zijn waarde in op veertig miljoen euro, maar het bedrag is onderhandelbaar. Zijn contract loopt nog tot 2022. De club is van plan om Neto, de huidige tweede doelman, al na één seizoen op de transferlijst te zetten. 

Sport schrijft woensdag dat Barcelona de situatie-Onana 'onder controle' heeft. De doelman staat naar verluidt ook in de belangstelling van Chelsea en Tottenham Hotspur. Als Onana Ajax aankomende zomer verlaat, dan heeft hij er 5,5 jaar opzitten in Amsterdam.

No Poll