La Gazzetta: KNVB moet clubs voor 3 augustus inschrijven bij UEFA

La Gazzetta: KNVB moet clubs voor 3 augustus inschrijven bij UEFA

22-04-2020 12:40 Laatste update: 14:57
70

De UEFA wil voor 3 augustus weten welke teams worden ingeschreven voor de Champions League en Europa League. De clubs krijgen langer de tijd om de competities af te ronden.

De UEFA wil dat zoveel mogelijk competities worden afgemaakt, maar is bereid uitzonderingen te maken, zo werd dinsdag al bekend. Europese tickets komen niet in gevaar als een competitie niet wordt afgemaakt. Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport is het wel de bedoeling dat nationale bonden voor 3 augustus laten weten welke teams zij Europa insturen, dus ook de KNVB. De UEFA kan dan voorbereidingen treffen voor een nieuw Europees seizoen.

Naar verwachting maakt de KNVB vrijdag definitief bekend dat de Eredivisie niet wordt uitgespeeld. De bond zal zich dan moeten buigen over het eventueel aanwijzen van een kampioen en het verdelen van de Europese tickets. Op basis van de huidige ranglijst gaat Ajax de Champions League in en moet AZ eerst voorrondes overleven. PSV, Feyenoord en Willem ll gaan de Europa League in.

De competities die wel worden afgemaakt, zoals de Bundesliga en Primera Division, doen dat wellicht in aangepaste vorm waarbij bijvoorbeeld play-offs mogelijk worden ingekort. De UEFA hoopt wel dat zoveel mogelijk wedstrijden worden gespeeld.

Interlands
Het is de bedoeling dat in september de eerste interlands worden afgewerkt. Volgens La Gazzetta bestaat de kans dat er acht internationale wedstrijden in drie maanden worden afgewerkt. De meest voor de hand liggende optie is twee wedstrijden in september (Nations League) en drie in oktober en november (twee Nations League en één vriendschappelijk). Het is ook mogelijk om een vriendschappelijk duel te verplaatsen naar september.