Hofland rekent op transfer bij Fortuna: 'Maar mijn prijs zal stuk lager zijn'

Hofland rekent op transfer bij Fortuna: 'Maar mijn prijs zal stuk lager zijn'

22-04-2020 20:37
11

Fortuna Sittard en Kevin Hofland verwachten na Wessel Dammers met Mark Diemers nog een tweede steunpilaar kwijt te raken. Dat vertelt de nieuwe hoofdtrainer aan Voetbal International.

"Dat weet ik niet, maar ik ga er wel van uit dat Mark gaat vertrekken", zegt Hofland over de 26-jarige middenvelder, die net als Dammers naar FC Groningen zou kunnen vertrekken. "Met dit virus is er veel onzeker, maar ik neem toch aan dat clubs in Nederland hem op het oog hebben. Ik vind ook dat hij nu de volgende stap moet maken."

"Als hij vertrekt verliezen we een belangrijke speler, maar aan de andere kant is dat waar Fortuna op ingezet heeft", vervolgt Hofland. "Spelers halen om ze met winst te kunnen doorverkopen. Met Mark heb ik destijds zelf nog gesproken voor zijn komst. Hij is toen transfervrij binnengekomen en heeft zich in de twee jaar erna dusdanig ontwikkeld dat we nu een aardig bedrag kunnen vragen."

Diemers weet niet hoe zijn toekomst eruitziet, laat hij weten aan De Telegraaf. "Mijn contract bij Fortuna Sittard loopt nog een jaar door en de club wilde me verkopen, maar het is ook duidelijk dat de prijs een stuk lager zal zijn in deze situatie dan twee, drie maanden geleden. Ik maak me er niet druk over. Ik denk dat er ook komend seizoen clubs zijn die spelers nodig hebben en als de transfer er niet komt, dan voetbal ik gewoon nog een jaar voor Fortuna."