Van Geel: 'Als wij de groepsfase halen, gaan we zeker die 25 procent afdragen'

Van Geel: 'Als wij de groepsfase halen, gaan we zeker die 25 procent afdragen'

24-04-2020 19:36
47

Willem II heeft vrijdag definitief te horen gekregen dat het komend seizoen de voorrondes van de Europa League in mag. Als de Tricolores doorstoten naar de groepsfase, willen ze een gebaar maken naar de overige Eredivisie-clubs, bevestigt algemeen directeur Martin van Geel.

Deze liet tegenover de clubkanalen al weten 'gepast blij' te zijn. Willem II stond in punten virtueel gelijk met FC Utrecht – dat nog een inhaalduel met Ajax zou spelen – maar volgens Van Geel is het terecht dat het Europese ticket naar Tilburg gaat. "We staan niet voor niks vijfde. We hebben geweldige wedstrijden gespeeld in onder meer Amsterdam en Alkmaar. We staan terecht op die plaats", stelt hij in gesprek met Voetbal International.

De Domstedelingen hebben al aangekondigd dat ze naar de rechter stappen. "Dat is hun goed recht. Ik vond de KNVB heel duidelijk en standvastig, maar er zal een aantal clubs zijn dat minder gevoel heeft bij de genomen beslissingen. Dat begrijp ik heel goed", aldus Van Geel. De directeur heeft ook complimenten voor de suggestie van de bond om andere clubs te helpen door middel van af te dragen Europese inkomsten. "Een sterk appèl van de KNVB, vond ik. Het is de bedoeling dat 25 procent van de startgelden in een fonds gaat. Als Willem II de groepsfase mag halen, dan gaan wij dat zeker afdragen."