BBC meldt zich voor De Jong: 'Dan is er echt iets bijzonders aan de hand'

BBC meldt zich voor De Jong: 'Dan is er echt iets bijzonders aan de hand'

25-04-2020 20:45
76

Henk de Jong heeft naam voor zichzelf gemaakt met zijn vernietigende oordeel over de KNVB. De trainer van SC Cambuur geeft zondag een interview aan de BBC, dat groot uitpakte met zijn quotes. 

Nadat bekend werd dat de KNVB Cambuur en De Graafschap niet laat promoveren naar de Eredivisie reageerde De Jong furieus. "Dit is de grootste schande ooit in de Nederlandse sport. Je zou zo'n beslissing maar moeten nemen...", zei De Jong onder meer.

De uitspraken van De Jong werden uitgebreid opgepakt in de Engelse media. De BBC, dat wel de naam van De Jong (De John) en de clubnaam (Cambuurg) verkeerd schreef, legde een interviewverzoek neer in Leeuwarden. 

"Morgen geef ik een interview aan de BBC", laat De Jong weten aan de Leeuwarder Courant. "Laten we eerlijk zijn hè. Als de BBC een gesprek wil met Henk de Jong, dan is er wel iets heel bijzonders aan de hand."

Door het besluit van de KNVB beraadt Cambuur zich op juridische stappen. De Jong geeft de KNVB nog de kans om de 'fouten' recht te zetten. "Maar ik hoop dat de sportmensen bij de KNVB nu opstaan en zeggen: Eric Gudde en Jean Paul Decossaux (directeur en commercieel directeur, red.), dit hebben jullie niet goed gedaan. Volgens mij weten ze dat zelf nu ook wel, want het hele land is tegen die mannen."

"Kijk, onder druk kan iedereen fouten maken. Maar herstel ze dan gewoon. Begin het seizoen straks met twintig Eredivisie-clubs. Dan hoef je niet eens naar de rechter."