VI: ook Vitesse sprak al met Diemers, 'op lijstje met potentiële Feyenoorders'

VI: ook Vitesse sprak al met Diemers, 'op lijstje met potentiële Feyenoorders'

01-05-2020 18:35
74

FC Groningen kan zich mogelijk opmaken voor een felle concurrentiestrijd om Mark Diemers. De Noorderlingen hebben al een bod neergelegd, maar komen er vooralsnog niet uit met Fortuna Sittard: volgens Voetbal International zijn ook Vitesse en Feyenoord in de markt.

De Arnhemmers lijken het meest concreet: volgens VI hebben er al gesprekken plaatsgevonden tussen Diemers en beleidsbepalers van Vitesse. Een bod is er echter nog niet gedaan. "Er is redelijk wat interesse voor Mark, dat is duidelijk, maar alleen FC Groningen is concreet', reageert Sjors Ultee, die het hoofdtrainerschap onlangs inruilde voor de functie van technisch manager. Eerder op de vrijdag berichtte De Limburger dat FC Groningen vijf ton willen betalen, maar dat Fortuna inzet op één miljoen. "Daar zit inderdaad nog een groot verschil tussen vraag en aanbod", aldus Ultee.

Diemers wordt door meerdere clubs gevolgd. Zo zou het Chinese Tianjin Tianhai FC wél bereid zijn om één miljoen euro te betalen voor de Leeuwarder. VI spreekt verder over interesse vanuit de Verenigde Staten en schrijft dat de aanvallende middenvelder 'op een lijstje met interessante versterkingen' zou staan bij Feyenoord.

Mocht de stadionclub alsnog concreet worden, dan heeft het waarschijnlijk alleen 'last' hebben van FC Groningen en Vitesse. Diemers werd recentelijk vader en wil graag in Nederland blijven. "Ik hoop dan ook dat FC Groningen rondkomt met Fortuna. En als de club nog geld aan mij wil verdienen, moeten ze dat nu doen, want volgend jaar loop ik transfervrij de deur uit", doelde hij in gesprek met Veronica Inside op zijn in 2021 aflopende contract.