Strenge Bundesliga-regels: 'Als mijn vader bij de bakker was moet hij dat noteren'

Strenge Bundesliga-regels: 'Als mijn vader bij de bakker was moet hij dat noteren'

06-05-2020 23:46
11

De Duitse autoriteiten willen het zekere voor het onzekere nemen en de Bundesliga koste wat het kost veilig laten verlopen. Dat betekent dat er veel nieuwe regels worden geïntroduceerd, vertelt Hertha BSC-verdediger Karim Rekik.

De spelers worden optimaal beschermd en moeten ook de mensen met wie ze contact hebben daarover instrueren. "De komende dagen zal alles aan ons uitgelegd worden en zoals ik het nu begrijp, is het niet niks", legt voormalig PSV'er Rekik uit aan het Algemeen Dagblad.

"Iedereen die in nauw contact staat met de spelers, moet een soort dagboek bijhouden met wie er contact is geweest", vertelt de verdediger. "Als mijn vader bijvoorbeeld bij de bakker is geweest, zal hij dat moeten noteren. Ik zie hem vaak, dus hij kan aan de bak."

Het herstarten van de Bundesliga is een serieuze aangelegenheid, zo begrijpt Rekik nu ook. "Het heeft veel om het lijf. Voor elk duel moet je meerdere dagen naar een hotel, zo heb ik begrepen. Het is toch al de meest vreemde competitie ooit, die iedereen zich altijd zal blijven herinneren."