Kraay over kort geding: 'Overmars, Eenhoorn, Feyenoord en PSV vinden het prima'

Kraay over kort geding: 'Overmars, Eenhoorn, Feyenoord en PSV vinden het prima'

07-05-2020 22:35
65

Ook Hans Kraay junior wacht het kort geding van vrijdag in spanning af: SC Cambuur en zijn oude club De Graafschap krijgen dan te horen of ze komend seizoen in de Eredivisie uit mogen komen. De FOX Sports-presentator ziet kansen voor de nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie.

De 'machtige clubs' uit de top van de Eredivisie zouden er prima mee kunnen leven als de Eredivisie wordt aangevuld met twee extra clubs. "Dat heb ik zelf gecheckt", claimt Kraay in gesprek met de Gelderlander. "Marc Overmars en AZ-directeur Robert Eenhoorn vinden het prima als er twee clubs bij komen. PSV en Feyenoord bieden ook geen weerstand."

Op basis van sportieve gronden – Cambuur en De Graafschap stonden respectievelijk elf en zeven punten los van de concurrentie – zouden beide clubs promotie verdienen, vindt Kraay. "Weet je wat ik vooral zo raar vind? Dat de bovenste vijf clubs (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Willem II, red.) wel beloond worden en dat de rest in de ogen van de KNVB dit seizoen niet gevoetbald heeft. Ongelooflijk", aldus de analist, die duimt voor Cambuur en De Graafschap. "Ik acht De Graafschap en Cambuur niet kansloos."

Vrijdag is het D-Day voor voetbalminnend Leeuwarden en Doetinchem. Het kort geding in Utrecht zal vanaf 10.00 uur behandeld worden.