Klaassen reageert op Ajax-interesse en belooft Werder niets: 'Nog nooit gedaan'

Klaassen reageert op Ajax-interesse en belooft Werder niets: 'Nog nooit gedaan'

10-06-2020 17:55 Laatste update: 18:07
54

Davy Klaassen houdt zich momenteel niet bezig met een terugkeer bij Ajax. De 27-jarige middenvelder richt zich helemaal op de degradatiestrijd van Werder Bremen in de Bundesliga, zo zegt hij tegen de Weser Kurier.

Het lokale dagblad twijfelt er echter niet aan dat Klaassen vertrekt, mochten Die Grün-Weißen degraderen. Voetbal International meldde deze week dat de zestienvoudig international in beeld is in Amsterdam als opvolger van Donny van de Beek. "Er zijn geen gesprekken met Ajax", reageert Klaassen.

"Geruchten zijn er elke zomer en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven", vervolgt de voormalig aanvoerder van Ajax. "Maar ik heb nu veel belangrijkere dingen aan mijn hoofd. Meer kan ik er niet over zeggen." Zaakwaarnemer Søren Lerby sprak dinsdag al vergelijkbare woorden.

Klaassen speelt sinds 2018 voor Werder, dat hem van een bijrol bij Everton verloste. Hij bleef de Duitsers vorige zomer daarom trouw, ondanks interesse vanuit Italië. "Ik vond vorig jaar dat ik niet weg kon gaan. Ik heb geen idee wat er nu gaat gebeuren." 

Werder Bremen staat met nog vier duels te spelen drie punten onder de rode streep in de Bundesliga. Ploeggenoten Niclas Füllkrug en Stefanos Kapino beloofden de club al trouw, óók in geval van degradatie. De Nederlander volgt dat voorbeeld in ieder geval niet. "Zo'n belofte heb ik in principe mijn hele leven nog niet gemaakt."