Ghoochannejhad enige supermarktbezoeker met mondkapje: 'Dachten dat ik gek was'

Ghoochannejhad enige supermarktbezoeker met mondkapje: 'Dachten dat ik gek was'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 08:58vr 10-07-2020 om 08:58

Laatste update: vrijdag 10 juli 2020 om 09:09vr 10-07-2020 om 09:09

PEC Zwolle Reza Ghoochannejhad heeft zich verbaasd over de manier waarop er in Nederland is gereageerd op het coronavirus. De in Iran geboren spits heeft niet het idee dat de dreiging al te serieus is genomen.

Toen hij boodschappen ging doen, merkte Ghoochannejhad dat hij de enige was die een mondkapje droeg. "Mensen dachten dat ik gek was. Ik dacht dat juist van hen, omdat ze niet even de moeite namen zo'n ding te dragen", vertelt hij aan de Stentor. "Ik vind dat dit in Nederland laconiek wordt aangepakt. Dit is niet zomaar een griepje. Het gaat hier om een serieuze longaandoening. Dan wil je dat mensen dat serieus nemen en dat zag ik lang niet overal."

Ghoochannejhad liet zelfs verstek gaan toen PEC de trainingen weer voorzichtig opstartte. "Ik wilde geen risico's nemen, omdat ik in die periode ook mijn schoonfamilie uit Amerika op bezoek had. Daar zaten oudere mensen bij", vertelt de 43-voudig Iraans international, die van de PEC-leiding permissie kreeg om thuis te blijven. "Je kunt voor jezelf de maatregelen goed in acht nemen, maar je weet niet of op de club iedereen ze even serieus neemt. Ik heb het vooral voor de familie gedaan en dat samen met de trainer en de technisch manager (John Stegeman en Mike Willems, red.) besloten. Zij begrepen me."

Nu hoopt Ghoochannejhad dat het ergste achter de rug is en dat de stadions snel weer vol kunnen stromen. "Ik zat laatst Chelsea tegen Manchester City te kijken. Het is toch heel anders hoor. Die mannequins, ik voel het allemaal niet in zo'n decor", vertelt hij. De spits neemt het voorlopig laatste thuisduel van PEC als voorbeeld: op schrikkeldag wonnen De Blauwvingers in de blessuretijd met 4-3 van Vitesse. "Dan voel je die energie van de tribune op het veld. Dat slaat over. Ik hou van die positieve interactie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws