Plotseling 49 Oranje-interlands op training RKC: 'Zo'n geweldig hoog niveau'

Plotseling 49 Oranje-interlands op training RKC: 'Zo'n geweldig hoog niveau'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 13:45vr 14-08-2020 om 13:45

In navolging van Gregory van der Wiel (46 interlands) traint sinds deze week ook Vurnon Anita (drie interlands) mee bij RKC Waalwijk. Frank van Mosselveld, algemeen directeur van de Brabantse eredivisionist, is positief over de 31-jarige middenvelder.

Anita is clubloos na zijn vertrek bij CSKA Sofia en probeert nu een contract af te dwingen bij RKC. Woensdag meldde hij zich op het trainingsveld, waar hij trainer Fred Grim tegenkwam. De twee kennen elkaar van Ajax. "Die relatie is vrij goed", verklaart Van Mosselveld voor de camera van FOX Sports.

"Laat ik vooropstellen: bij wijze van spreken kan zelfs een half-fitte Vurnon Anita van waarde zijn voor RKC. Ook voor hem geldt: hoe staat hij ervoor, hoe voelt hij zich? Maar het feit dat zulke jongens interesse hebben en graag onderdeel willen uitmaken van RKC, zegt wel iets over hoe we bezig zijn", verwijst Van Mosselveld ook naar Van der Wiel.

Het is volgens de RKC-directeur moeilijk in te schatten hoe fit Anita op dit moment is. "Wat je wel merkt is dat hij direct niveau toevoegt op de training. Het ziet er heel positief uit. Anita en Van der Wiel hebben op zo'n geweldig hoog niveau gespeeld... Ze brengen de ploeg al vrij snel naar een hoger niveau."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws