Bravo (37) vertrekt na vier jaar en zadelt Man City met keepersprobleem op

Bravo (37) vertrekt na vier jaar en zadelt Man City met keepersprobleem op

18-08-2020 15:49
18

Claudio Bravo verlaat Manchester City. De Chileense doelman kwam in 2016 over van Barcelona en speelde de afgelopen vier seizoenen 61 wedstrijden voor The Citizens, maar op 37-jarige leeftijd gaat Bravo toch op zoek naar een nieuwe uitdaging.

In zijn eerste seizoen was Bravo de eerste keuze onder de lat van City-trainer Pep Guardiola, maar na de komst van Ederson slonken zijn kansen op speelminuten. In de bekertoernooien en bij een blessure voor zijn Braziliaanse concurrent deed de Chileen nog wel wat wedstrijdritme op. In zijn periode in het Etihad Stadium won Bravo acht prijzen, waaronder twee Engelse landstitels. Via de officiële kanalen bedankt City hem voor zijn inzet.

Het is nog niet bekend waar de 37-jarige doelman zijn loopbaan gaat vervolgen, maar hij gaat zeker niet stoppen. Spaanse, Engelse en Chileense media reppen over serieuze belangstelling van Real Betis en dus is de kans groot dat Bravo volgend seizoen in het Estadio Benito Villamarín te bewonderen zal zijn. Manchester City zal op zoek moeten naar een nieuwe tweede keeper.